Dah Dih Doh

I just want you close
where you can stay forever
You could be sure
that it would only get better

You and me together
through the days and nights
I don´t worry, ´cause
everything´s gonna be alright

People keep talking, they could say what they´d like
But all I know is everything´s gonna be alright

And no one, no one, no one..
Can get in they way of what I´m feeling
Can get in they way of what I feel for you

When the rain is pouring down
and my heart is hurting
You will always be around
this I know for certain

I know some people search the world
To find something that we have
I know people will try
to divide something so real
So ´til the end of time I´m telling you, there´s
no one.

Zoo

Här går det inte att sova länge om morgnarna när man är lättväckt. Alla djur i huset längtar efter uppmärksamhet sådär vid halvsju-snåret och de drar sig inte för att ta till alla möjliga medel. Ett kattbett i näsan, en hundslick under foten... och funkar inte det kan Klara alltid "prata" jättehögt, hon vet att jag vaknar då. Nåja, huvudsaken är väl att mina zoo-kamrater är nöjda, har precis rastat den stora och matat allihop, så nu verkar det som om jag får en stunds lugn och ro innan det är dags för hundpromenad.

Systemet idag, iddes inte igår för köerna var så innihelvete långa. Ska försöka vara där tidigt så kanske man slipper stå där i flera timmar.

Hm. Inte så mycket mer händer idag som är planerat. Jo jag ska till Norrfjärden där omkring fem, men det är ju typ hundra år dit. Funderar på om jag ska köpa nå ansiktsmasker och ta med till Linda så kan vi sitta där och vara lite monsterliknande på kvällen. Håripackning skulle inte sitta helt fel det heller. Fila naglarna. Sepåfan, det kanske blir en helkväll i skönhetens tecken... eller ja, "försöka skaffa lite skönhet"-ens tecken.


Well, well mina små naughty, filthy vänner, nu är det hög tid för andra kaffekoppen. Sen ska jag kamma rufset och borsta tänderna före jag åker in till stan. Det blåser som bara den ute så får se till att ta på mig lite varmare kläder.. brukar alltid halvt frysa ihjäl när jag går på stan, är alldeled för positivt inställd när det gäller väder.

Hoooowhoooow, nå.

Ordinary people?

Usch det var en dum idé att hetsbanta innan badet, det slutade med att jag blev yr i omklädningsrummet när vi skulle byta om för att åka hem, och jag fick skynda att äta en varmkorv (inte början eller slutet) sen blev det mycket bättre igen. Kvällen spenderades mest surrandes med arbetskollegan, lite promenad både hit och dit och så.

Ja sen slutade kvällen med en liten twist, det var oväntat!

You and I were two old and tortured souls
Repaired by a love of broken things
In a life, just some bodies growing old
No fear of the end, of anything

We got by, though we never needed much
A sliver of hope, no diamond rings
We got high, it was heaven it was hell
Flying over them, with broken wings

We're just ordinary people, you and me

Time will turn us into statues, eventually
Oh, just two ordinary people, you and me
Time will turn us into statues, eventually

Our bones forever in stone
Monuments of life
To dust, as everything must
We fade away in time

Snart är det nyårsafton. Jag har köpt en ny klänning idag, det blev en svart utan axelband som jag tittat på förut men varit för sniken för att köpa. Nu var det 20% rabatt så jag lättade på plånboken och slog till.
Köpte också en ny foundation, ett halsband, hudkräm ( jag är beroende av hudkräm, speciellt sån som luktar gott, Har typ tusen olika) och så strumpbyxor, den förbrukningsvara det går mest av för mig. Nästan.


Så här brukar mina strumpbyxor se ut efter en helkväll. Ni kanske förstår varför jag inte återanvänder dem? ...fast jag brukar i ärlighetens namn inte slita av mig dem och lämna mitt på gatan.

Nu kanske ni tror att jag far med osanning men jag ska göra mig en god macka och lägga mig i soffan, se på TV ett tag medans jag försöker somna.

Om två människor är lika jävla tjuriga tycker jag ändå att jag alltid, utan undantag, ska få som JAG vill ;P ... typ kanske nästan.. eller nä, nä, lite kul var det ju eller hur Linda? :D

Hetsbantning

Ha, chipssvullarkvällen igår blev helt förstörd när jag fick reda på att det blir bad i morgon. BORT med onyttigheterna och FRAM med pulverdieten, hetsbantning deluxe gäller tills i morgon eftermiddag. Det borde få bort lite av fläsket som parkerat sig runt mittenpartiet, jag skulle inte bli glad om det visar sig att jag blivit kub i morgon. Det tror jag dock inte, man slimmar ganska fort på pulver och vatten.
Promenad med jobbet nu på en liten stund, vi har varit ute hela dagen och pimplat (ingen fisk fick vi, vilken tur!) och eldat har vi också gjort, haft det mysigt som fasikens. Det ska bli skönt med en promenad på det och sen en kopp kaffe när vi kommer tillbaka.
Min middag består av i princip ingenting som sagt så den längtar jag INTE till!

Typiskt att jag glömde min nya, fina, underbara reflexväst hemma, jag tänkte ju inviga den idag.

Måste hinna förbi på ICA och handla också, har ingen aning om när de stänger idag. Tror vi traskar förbi där först.

Hatar att känna mig så här fulig. Bläh.

Lugna gatan

Juldagsfestandet blev inte alls en sån vild tillställning som jag trodde, och det var ganska skönt om jag ska vara ärlig. Förfesten hos Sara var bra, mycket roligt folk. Jag gick ut vid halv tio nån gång för att slippa köa och halv ett var jag hemma i sängen, full i fyllekäk från Adana men inte så full av sprit. Att gå hem tidigt var ett beslut jag INTE ångrade idag!

Träffade två killar från utomlandet som jag surrade med en stund, en av dem är tillsammans med en gammal klasskompis till mig som också var där, alltid kul att träffa folk man inte sett på länge!

Nå, jag har inte speciellt mycket att berätta, idag har varit en lugn dag och nu sitter jag hos Niklas och snikar hans internet. Ska strax iväg på jobbet som ju sträcker sig över hela helgen nästan, mmm, jag har köpt chips och grejer till ikväll, hittade Salt&Vinegar chips på Coop, dem har jag inte ätit sen jag bodde i London! Yummy.... aaahhh... så det blir en riktig svullkväll på arbetet. Efter nyår blir det andra bullar så det är lika bra att passa på att njuta nu :)

Ska läsa serietidning och titta på Shrek nu. Dah.

You make me feel so good...

Snabb

Det var julafton igår- det var jobbigt. Mycket paket (bra), mycket papper och mycket spring och barnskrik. Jag var inte på bäst humör.

Ikväll blir det partey.
Jag kunde ha haft det bättre- men det blir fint.
Om nån dag.

Visst är det tärt..

Visst är det tärt när man råkar bära saltströaren på sniskan och saltar hela golvet där man går?
När man precis städat och det luktar underbart, så kommer nån och steker något så det börjar lukta os?
När man väntar på att tvättmaskinen ska bli klar för att sen upptäcka att man glömt starta den?
När varmvattnet tar slut precis som man tvålat in sig och schamponerat håret?
När man renbäddat och en kattsands-smutsig mjau-maskin kommer och torkar fötterna på täcket?
När man inser att det man längtat efter att se på TV hela veckan inte var ikväll utan... just det, igår kväll.

När man skottat gården i flera timmar och nöjt tittar ut genom fönstret och det har börjat våldsnöa igen.
När man har bråttom på morgonen och hundjäkuln vägrar att uträtta sina behov. (Vet inte hur många gånger jag ilsket stått och väntat, "Men BAJSA NU DÅ!" Folk tror väl att man är knäpp).
När man gör en "bakåthalk" men lyckas undvika att ramla... men sträcker sig i stället. Ordentligt.
När man precis duschat och spiller mjölk över hela sig.

Det finns så mycket som är tärt.. men orka  bekymra sig. Som tur är händer dessa saker nästan aldrig allihop på en och samma dag, då hade då iallafall jag brutit ihop :)

Nu är min kaffepaus slut, julstäda köket färdigt ska jag bara göra innan jag går på ICA och handlar ingredienser till bakningen. Sen blir det promenad med vovvileinen före tut-tut brum-brum till inkomstkällan.

Hej tomten...

I morgon är det julafton men min julstämning vägrar att infinna sig. Det är väl inte så konstigt när allt är kaos runtomkring, när jobbigheterna löser av varandra som vore det skiftbyte på Bregottfabriken. Det är inte roligt att komma hem till suckar och klagomål, gråt och snyft, och försöka, så gott det går, att göra situationen lite bättre, när det enda jag vill är att sucka lika djupt själv.
Det är inte roligt att alltid gå omkring med vad som känns som en stor sten i magen och ändå inte få visa det för någon för jag "har ju valt det själv".

Så ni förstår nog att julen, den vill jag helst ha överstökad så snart som möjligt.

Händelserik natt med många vakna stunder, varav en klockan tre när lilla katten råkade riva ner blomkruka och lampa. Det var bara att ställa sig och dammsuga upp glassplitter, men inte gjorde det så mycket för jag hade ändå vaknat till och från och sov inte så hårt.

Idag, en dagsplanering som heter duga med städning, klädvikning, handla till bakningen ikväll, hundpromenad, jobb. Som tur är använder jag tiden effektivt så det borde inte bli några problem att fixa grejorna innan det är dags att börja röra sig mot Norrfjärden. MEN, jag känner inte för att göra dem, jag känner för att sitta i soffan och vara allmänt missnöjd och grinig och muttra lite för mig själv, i mörker och tystnad. Icke, det blir icke, för jag ska strax ta mig i kragen ochh röra på fläsket.



I never felt like this before.
Just when I leave, I'm back for more.
Nothing else here seems to matter.
In these ever-changing days,
You're the one thing that remains.
I could stay like this forever.

Nåja, nu är det ju bara kvällen kvar att jobba sen har jag ledigt i tre hela dagar innan jag går på nattskiftet på fredag kväll. Inte för att jag behöver ledigt, känns som att det blivit ganska mycket av det på senaste ändå, dagtid iaf, men det är ju skönt att slippa bry sig om något för en stund. För det ska jag, vara obrydd. Samt äta julskinka tills jag nästan kräks.
Kanske på limpmacka.


Papercut

Har varit pedagogisk på jobbet, vi skulle slå in julklappar. Slutade självklart med att blod spilldes, mitt. Mina händer är fulla av små skärsår från julklappspappret, det onda julklappspappret! Men det var det värt, pojken överlycklig efter att ha fått hjälpa till ordentligt.

 Haha inte riktigt så här extremt men ungefär nåt liknande ;P Minus de håriga karlarmarna.

Väldigt duktig Kicki ikväll, fått mycket gjort. Torkade äckligt smutsiga köksskåpar på utsidan, blärk. Det är otroligt hur fort de blir flottiga och fläckiga, fattar inte hur man lyckas spilla uppåt.
Livets mysterier, tål att funderas på ofta och länge.

Jag säger att jag hatar överraskningar men det är bara för att jag är så jäsikens nyfiken och har kommit på att om man säger så, då tycks folk berätta för en i förväg vad som ska hända. Så skedde dock inte denna gång vilket gjorde mig extra nyfiken. Hum. Ganska kul faktiskt, om jag ska vara ärlig, men jag kan inte sluta tänka på vad det skulle kunna vara!

Dags att fixa kvällsfikat till pojk och kanske lite till mig oxå :)

Pözz

Helgens bravader

Nu tror ni säkert att det har varit en händelserik helg men då minsann, då tror ni fel!

Fredag kväll när jag kom hem, efter att ha hälsat på och mojängsat, tog jag två klunkar öl och somnade pladask. Lördag, den misslyckade sovmorgonens dag, blev det party som ju alla redan vet. Trots att humöret var på topp sjönk det snabbt och kvällen avslutades halv ett då storebror så snällt kom och hämtade i stan.
Mådde relativt bra igår. Inte så trött och sliten som jag brukar bli efter en utekväll, det måste bero på att den blev så kort.

Idag har jag inte gjort många knop ska ni veta, inte förrän det var dags att åka på jobbet.

Har haft cirkus i min vita fara (bilen). Katt, hund och brukare är ingen bra kombination, det slutade dock lyckligt och ingen kom till skada utom jag som fick kattklös på tummen.



Det sämsta med julen är att många åker bort. Det tycker jag är lite trist, men som tur är, är de flesta bara borta några fjuttiga dagar, sen kommer de hem igen och allt blir som vanligt.

Jag längtar tills ikväll när jag kan lägga mig i soffan och sova, trött är jag trots att jag bara slöat hela långa dagen. Visste ni förresten att nu, nu börjar dagarna bli längre och ljusare igen? Mörkaste tiden är förbi, vilken lycka! Nu är det snart sommar, varmt, sol, ljust hela tiden. Jiiiiii!

Åt en muffins nu men den var inte alls god.

Some day, somehow, I´m gonna make it alright
But not right now
I know you´re wondering when

Nu så


Jodåni

..nog blev det superier och jävulskap i alla fall, sitter här och väntar på att julkalendern ska börja och sluta sen ger jag mig av till storebror och sitter där med vinglas resten av kvällen, innan det är dags att springa ut på Charlie´s.
Äschning pärschning, tankarna om en vit helg förblev endast.. just det, tankar! Men folk säger ju att det är tanken som räknas så what the f**k, here we go, woooohooo :P
Vill inte bli gammal. Vuxen. Triiiist.

Men det är något som saknas just nu. Jag vet vad det är!

Dumma dator som inte har Bluetooth, kan ju inte lägga över bilderna som jag tänkt. Får bli i morgon. Har en del gamla bilder som jag hittat som jag tyckte mycket om, självklart ser jag pucko ut på allihop.

Gustav har hittat en skruvdragare som han leker med. Hm. Undrar om det är en lämplig leksak för en fyraåring? Jo, det tror jag nog att det är. Orkar inte gå och ta den ifrån honom så vi säger att den är ytterst lämplig. Vad skulle kunna gå snett?

...he´s the only one for me...

Telefon

Jag skulle ta sovmorgon. Hunden väckte mig 05.30 och ville ut. Det tog länge innan jag somnade om.
Jag somnade om och skulle ta sovmorgon. Syster Sofia ringde 07.30 och undrade om jag var vaken. Det var jag inte, men jag blev. Det tog jättelänge innan jag somnade om.
Jag skulle ta sovmorgon. Hade ställt väckarklockan på 9 så då var det bara att kliva upp.
Misslyckad sovmorgon.

Ska strax till Skutis och plocka upp hemska, sovmorgonsförstörande lillasyster Sofia och dra med henne på affärer. Eller det är snarare tvärom, hon drar med mig. Sen ska vi äta lunch.
Fast först blir det systemet, tjolahopp. Det lutar, trots mina goda intentioner, åt krogrunda ikväll.


The Rat&Parrot. Finns typ tusen såna i London och jag jobbade på en av dem. Inte denna dock.

Dra på kläder, kamma, åka iväg.

Dagens citat; Blärk.


Älskade väder!

Ååhh, jag blir så lycklig när snön smälter! Hoppas allt försvinner snart! Ju mindre snö, desto fortare går det när våren kommer, och ju fortare våren kommer, desto fortare blir det sommar och jättefint ute... mm.. jag längtar verkligen och håller tummarna för att plusgraderna ska reducera snön till obefintlighet. Det är väl att hoppas för mycket, men tusan också, man kan ju alltid önska :)



Nå ni då si, sista dagen jobb före helgledigt och vi har tagit en paus i städarbetet, lyssnar på tvättmaskinen som snurrar och vädrar ut lite unken luft, välbehövligt. Snart är vi igång igen dock, och jag måste erkänna att jag gillar det! Städning är en av mina starka sidor, nästan inget går upp mot tillfredställelsen man känner efter några timmars städande, när allt är skinande rent och luktar gott. DÅ mår jag ytterst ypperligt!

Idag är fullbokad så ni som hade tänkt få njuta av min uppenbarelse- tyvärr. En annan gång. Jag är en mycket, mycket upptagen människa för det mesta. Boka tid om ni vill vara på den säkra sidan ;P

It starts in my soul
And I lose the control
...

Ääääschlig matdag

Mamma bjöd på pannkaka så det var bara att äta trots att det inte är världens nyttigaste. Det blev inte bättre av att jag köttade på med smör, ja jag VÅLDADE på smöret, så mycket var det. Men det var gott och jag är mätt, säkert i minst tre, fyra dagar nu.

Varför kan jag inte bara ha jättehög förbränning? Jag kanske har det, jag vet inte. Förut åt jag mycket och rörde mig lite. Nu äter jag lite och rör mig, om man jämför med förr, ganska jättemycket.
Så jag vet inte, kanske kan jag börja äta som vanligt utan att bli tjockis? Fast värt att testa ens... inte.

Barnvakt åt storebrors vilddjur ikväll, blir alltså slötitta på TV och ha tråkigt till klockan elva och sen hem och sova. Vovvi kommer hem ikväll, men ska vara bortlämnad hela morgondagen då jag jobbar. Min söt.

Nu är Doris här och vill ha uppmärksamhet.

Jag tror jag är en sån där människa som måste ha djur omkring mig för att må bra. Fast det gör ingenting för det får man om man har patent, och det har ju jag!

Pözz   øùö÷õ(visst är de knäppa bokstäverna coola?;)

Curious...

..ja man blir ju lite nyfiken, då och då, på vilka som ids läsa min blogg... aldrig nån som lämnar (nästan aldrig) en endaste liten fjuttig kommentar, det tycker jag är lite taskigt måste jag bara få säga. När jag nu är igång med att proklamera kan jag även meddela att jag ätit en mycket ordentlig lunch idag, spaghetti&köttfärssås, ett stort glas vatten och en lättsockrad Risifrutti till efterrätt. Kolhydratbomber alltihop förutom vattnet men det ger jag fan i för jag var hungrig.

Väntar på att karl från Örebro ska ringa så jag får prata lite jobbstrunt på telefon ett tag. Sen tror jag att vi trotsar halkan och ger oss ut en sväng, jag blir galen av att sitta inne. Vi har pysslat och apelsinerna blev förträffligt fina, M. har lagt pussel, lagat lunch och bara varit i största allmänhet.

Undrar om jag är en klagoperson? Jag tycker inte jag klagar så mycket, och om jag gör det brukar det bara vara på skoj. Känns som att jag är ganska lättroad, för det mesta. Ibland vill jag bara sitta ensam i ett hörn och muttra men då stör jag ju inte någon annan.

Så här. Men då håller jag mig som sagt för mig själv, oftast.

Nä ni, väntans tider, väntans tider. Allt går så långsamt när man väntar. Huuuu.... ring för jäkeln!

Perfekt morgon

Otrött när jag vaknade, bilen gick fint, prat och surr på jobbet, kaffe. Tveksamt om det kan bli så hemskt mycket bättre! Pojken vaknade vid nio, gjorde allt själv, duktigheten! Sitter nu och slappar med en kaffekopp och tidning medans jag försöker komma på vad som står på schemat för dagen. Kanske tittar in på biblioteket i stan, eller... fåsenu... idétorka, det är vad jag har. Är alldeles för halkigt för att vara ute, för honom, så det blir någon form av inomhusaktivitet under dagen.

Julapelsiner! DET ska vi göra. Med snygga band och nejlikor. De luktar ju så fasikens gott.

Såpa ska jag köpa och gnugga lite här och där där det behövs. Det luktar inte heller fy skam.
Sen får det vara nog med julstök för min del, tycker redan att jag gått över gränsen. Längtar till juldagen då man får ta bort allt julpynt.

Min dygnsrytm är tillbaka till normal, skönt. Enbart därför tror jag att jag skippar party och flärd på lördag och håller mig i hemmets lugna (hmm) vrå, ett vinglas eller två, fan va fint jag ska må <--- årets skönaste rim? Kanske övertalar inneboende karl att vi ska sätta fast listerna på lördagen, då blir det klart med allt i hallen, äntligen. Tapeterna blev grymt fina förresten. Skulle ta ett foto men glömde helt bort det någonstans på vägen ut genom dörren. Får ta ett någon annan dag, typ lördag när jag är hemma, så ni får se och beundra. 

Hej och hå , jag ska för en gångs skull inte klaga på allt och alla utan helt enkelt vara nöjd med tillvaron en liten stund till innan det är dags att börja röra på röven. Ska nog köpa mig en RedBull när jag är på OK och tankar bilen. Ännu mer njut, trots att de inte har samma dragningskraft som förr. Det spelar ingen roll vad folk säger, light smakar inte lika gott som vanlig, men man vänjer sig till en viss del. Undrar om jag gillar julmust light? 

Effektiv mästare

Jag är så effektiv att jag nästan är imponerad av mig själv. Sen jag kom hem från jobbet för cirka två timmar sen har jag hunnit;
-Städa det kraschade badrummet
-Sätta igång tvättmaskinen och sorterat tvätt
-Diska
-Handla
-Laga mat
-Plocka undan
-Dricka kaffe
-Plocka in i och starta diskmaskinen

Nu ska jag hänga tvätt, starta en till maskin och sen bege mig ut ensam i regnet och blåsten (och mörkret) för en kvällspromenad. Jag tror inte den blir så lång för det spöregnar men man vet aldrig rätt som det är får jag upp farten och då vet man aldrig vart jag hamnar.

En dag mindre tills det är helg!


Blir det detta i helgen trots allt? Tveksamt men risken finns dock.... hm.

En paus i rycket

Jag fick ett plötsligt städryck. Jag tvingar (nästan) mitt jobb att plocka och städa och han gillar det inte alls. Därför har vi tagit paus.

Jag måste städa och tvätta hemma också. Badrumsskåpet trillade ner som en extra väckarklocka i morse, gissa om jag blev överraskad? Det var hårspray i toan och flytande tvål på hela golvet. Kul.. not. Men vafan, lite spänning i vardagen iallafall.

Jag vet inte vad jag ska äta till middag.
Känns som att det blir nåt som går fort att fixa, typ en smörgås med makrill. Efter jag har städat färdigt tänkte jag hinna med en promenad. Dusch. Hänga tvätt. Sova. Jobb imorrn bitti.

Ingen ras och ingen ro, nära på.

Jag har så svårt att tro på saker. Är nog en skeptiker och obotlig pessimist men om man förutser att allt ska gå åt helvete blir man då inte besviken om det nu skulle göra det.
Jag har bara så svårt att förstå varför, när det finns så många bättre. Snyggare. Smalare. Roligare. Rikare.
Usch, funderingar i lill-hjärnan.

Dags att fortsätta med vad vi höll på med.

Touch me

Julhelvete


89 spänn för en storjul, antar att det är klappar och mat med i det priset. Skulle hemskt gärna betala det för att sedan slippa tänka på eländet!

Har slagit in paket. De blev fina men det tog en evighet och genererade många svordomar. Vad gör man inte för sina nära och kära?!

Trött  så in i bomben.. hoho. "In i bomben", kan man säga så?

Tror jag tar ut jycken på en promenad så jag får lite energi. Det är det bästa, promenader, om man vill bli lite piggare. Synd att sparken står längst in i förrådet annars hade jag kunnat sparka omkring i byn som en liten tant.

Ser inte fram emot resan till Luleå. Kändes extremt onödigt. Men men, behöver ju bilen imorrn så det är bara att kicka mig själv i röven sen och dra mig dit. Blärk.

I just want you for my own
more than you will ever know
make my dream come true
All I want for Christmas
is you

Ensamheternas ensamhet

Bara enbart stackars jag som är pigg som en ärta idag.

Linda är på väg. Ringde och väckte henne strax efter nio och hon hade monsterröst när hon svarade. Det är flera jag pratat med nu på morgonen som pratade med monsterröst. En del trötta, andra snoriga som tusans fasikens.

Jag har ätit frukost. Ett ägg. Två konstiga mackor, 20 kcal per styck, ett glas mjölk med 1 dl müsli i och inget mer.

Nu är Linda här. Tjoho.

Drar en snabbis.

Jag borde inte sitta framför burken och fåna mig men tror inte det finns tid över på något annat ställe under dagen så det är bäst att ta det nu då.

Linda kommer och hämtar mig om nån timme, vi ska på stan och fixa sista innan julen. Blir väl lunch på Café Pite, de har då bäst sallader för man får plocka ihop dem själv :) Lätt att skippa kolhydraterna där med andra ord. Fast igår kväll när jag kom hem åt jag två rostmackor och ett glas O´boy. Sen vaknade jag mitt i natten och höll på att svälta ihjäl (tänk fattigt barn i Afrika) så då smällde jag i mig ytterligare ett glas O´boy och två hårdmackor. Idag ska jag köpa hem FunLight så jag kan pimpla det i stället för att äta en massa jäkla skit.


Annars kommer jag att vara sån här till sommaren!

Tackar min skapare (blir det pappa det?) för att det mest troligt blir en helnykter helg till helgen. Tror inte att jag orkar med mer festande före ChristmasDay.

Bädda sängen, ut med hunden på en snabb promenad (jag gick cirka tusen promender igår och blev jättetrött i fötterna) sen kamma håret, fixa stilen och dra iväg till stan.

Vilket hektiskt leverne jag fört på senaste tiden. Det är inte likt mig!

Sämst

Jag är så jävla dålig på att höra av mig till folk att det är skrämmande. Det är ett under att jag har några vänner kvar!

Kändes som att den här bilden talade till just mig. Fast jag har ju faktiskt varit lite sjuk så det får antas vara en ursäkt trots att man faktiskt kan prata i telefonen ändå....

Helgen, what can I say, den var bra! Förutom ett jättebråk på fredagen, för mycket alkohol på lördagen (lämnade jacka med bilnycklar på Olivers i Luleå, tappade bort telefonen en stund, ramlade när jag skulle visa hur man svänger på skridskor... utan skridskor) och lite annat tjafs var den helt perfekt, haha! Var helt utslagen igår men där vid sjutiden på kvällen fick jag ett cp-ryck och började storstäda. Fint blev det. Sen somnade jag fort som tusan.

I veckan blir det lugnt. Lite julklappar kvar att köpa men annars enbart jobb under dagarna och så det sista städet innan jul. Få bort all tvätt. Baka de där förbannade kakorna. Pyssla på stan med syrran på fredag, kul att hon kommer hem så hon slipper ringa och väckas före fan på morgnarna.

Nu ska jag putsa nötterna (vet att det låter snuskigt men det betyder tydligen "borsta tänderna") och sen kanske försöka mig på lite frukost? Fast jag tror jag skiter i det för jag är inte hungrig. Jag dricker kaffe och röker i stället.

I en evighet levde jag som om du inte fanns
i alla drömmar var du ändå nära, så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig, men du var någon annan stans
Var enda gång jag funnit någon såg jag att drömmen inte var sann

Tänkt alla famnar jag lämnat, av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
för att möta den vackraste människa jag någonsin mött

..Turn it up..

Har höjt volymen på stereon. Går omkring i huset och grejar lite, kanske ska tvätta? Har, som alltid, saker att göra. Min plötsliga anti-inställning kommer dock att sätta käppar i hjulet (haha, länge sen jag hörde det uttrycket) för eventuella försök att uträtta något vettigt just idag.

Pappi med vovve svängde förbi för att få sig en kopp kaffe. Det visade sig då att jag, på julafton, är ansvarig för potatisen samt chokladbrownisar (recept i "Sju sorters kakor" ;) Mina chokladbrownisar blir jättegoda, så även potatis jag kokar. Jag tar uppdraget på största allvar, men inte så extremt som Phoebe gjorde när hon var ansvarig för "cups and ice" i avsnittet där de ska ha överraskningsfest för Rachel. Jag ska hålla det på en lite mer lagom nivå, inga potatispyramider, pyntad potatis eller chokladbrownie-fontäner, med andra ord.

Igår åt jag hela två lagade måltider, hör inte till vanligheterna precis. Idag har jag inte ätit nåt ännu, tänkte vänta. Jag ska nog vila en stund, och då är det ju ingen mening med att äta före, om man ändå inte ska göra nåt? Inkomster och utgifter... man bränner inte så mycket kalorier när man sover.
Om någon vill vara min mat-polis är det bara att höra av sig.

Hälsade på lite folk igår, bla. A&M&A. Så helt underbart roligt med bebisar, speciellt om de är så söta och glada som denna! Saknar verkligen när mina syskonbarn var pyttiga då man fick mata dem och bära omkring, krama och pussa :) Nuförtiden blir det världens liv om man skulle råka försöka pussa lite på dem, det kommer ju äckliga, livsfarliga tant-baciller och då kan man dö! Men inte om det är ens mamma, tydligen får man bara lite ont i magen då, enligt Alexander. Nåja, fick i alla fall tillfälle att hålla lite, vilken härlig liten tjej! Inte riktigt tajm för en egen riktigt ännu, jag är inte klar med att vara självisk, men någon gång, kanske.

You´re laughing out loud at just the thought of being alive
and I was wondering, could I just be you tonight?
This is the sound that I make
These are the words I chose
Somehow the right thing to say just won´t come out

Röka en cigg under fläkten, glömde att lämna på jobbet som jag brukar om någon skulle bli akut röksugen, får hoppas att det inte spelar så stor roll just idag. Ska tillbaka dit i eftermiddag för personalmöte, då ska vi få veta en massa roligt, som löneförslag och sånt.

Måla vägg ikväll.

Syndigast i världen.

Ja om mig är det verkligen syndigast i världen, nästan. Alldeles otroligt förkyld, ont i halsen och allmänt hängig. Fryser som en hund gör jag också, eldar för allt vad kaminen håller men värmen vill liksom inte komma igenom min hud och in i min kropp. Usch. Tur att det har blivit lite varmare ändå, sisådär en tio grader sen igår, men det är fortfarande inte sommarväder, om man säger så. Ska snart hämta ett täcke... nu förresten. Såja. Man kan inte tycka synd om sig själv ordentligt om man inte har ett täcket virat runt kroppen.

Ungefär så här känns det som att min hjärna ser ut när jag är förkyld. Resten, det runt om, är fyllt av snor. DOCK så gäller detta enbart i förkylningstider, så fyndiga kommentarer undanbedes ;P

Tar det bara lite lugnt en stund, hade tänkt plocka undan lite och pyssla på innan det är dags att börja med middagen. Lyssna på lite bra musik, titta på mina fina, tända ljus och tänka litegrann på allt möjligt.

How am I ever gonna get rid of these blurs 
I'm so lonely all the time
everywhere I go I get so confused
you´re the only thing thats on my mind


Idag när jag startade bilen ville den inte gå igång trots att jag haft den ikopplad i motorvärmaren nästan en hel timme. Den hostade och klagade och när den väl startade påstod termometern att det var -45 grader ute. Hallå?! Liiiite kryddat... Till sist skärpte den till sig, jag vet inte riktigt varför den betedde sig så konstigt.

Linda ville gå på hockey igår men det kunde jag ju tyvärr inte. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills vi får chansen att fara igen, det förvånade mig men jag gillade det faktiskt sist! Kan bero på att vi spenderade 2/3 av tiden i baren, jag har ingen aning ;P Tusan fasikens, va det är kul att ha roligt!




Citat 2

"Åkte till Älvsbyn igår i alla fall och möttes av en förväntansfull liten grabb som hade frågat ungefär sju miljoner gånger hur länge det var kvar tills tivolit öppnade. Han hann med sju miljoner till innan det verkligen var dags, efter vi hade ätit började vi gå mot tivolit. "Ovanligt tyst" tänkte jag, "de kanske inte får ha nån musik på". Vi kom dit, köpte biljetter, Alex satte sig i en karusell men... inget hände! Det var strömavbrott! En grej hade gått sönder på tivolit och ingenting fungerade. Efter 20 min kom strömmen tillbaka, Alex fick åka två karuseller och sen... uuuh... ingenting- igen! Sammanlagt var vi där i tre timmar och Alex fick åka tre karuseller. Sikken jäkla B-tillställning." 21 juli 2006

"Har haft fina diskussioner under helgen, bland annat om TV-licensavgifter och ärtor. Niclas menade på att han inte betalat TV-avgift på 4 år och ALDRIG hade då nån ens ringt och hört om han hade TV. Linda förklarar då att det är hon som betalat deras TV-avgift i fyra år. Do'h! Samma Niclas hävdade också att gröna ärtor kommer ifrån såna där små ärtskidor. Det blev en hetsig diskussion men jag kommer inte ihåg vad vi kom fram till alls." Augusti 2007

"Jo, för jag har bannat "snooze" eftersom jag alltid lyckas trycka på fel knapp så att den inte ringer och sen somnar jag om och försover mig. Det var länge sen jag slutade med den, och nån sa en gång till mig att det är otroligt hur fort jag hoppar ur sängen när klockan ringer, nästan med blixtens hastighet. Well, ska man upp så ska man, helt enkelt! Det är ingen mening med att lämna det till tio minuter efter, man är lika trött i alla fall."
Augusti 2007, det hade börjat redan då!

"I morgon blir det party party, syster kommer hit och hon sa att hon "skulle vara full som en nejlika". Påminde henne att det heter "full som en alika" men då sa hon att hon är äldre än mig och att jag inte skulle komma där och tro att jag var någon speciell. Var tvungen att medge att hon faktiskt hade en poäng i det hon sa, och undvek på så sätt fortsatta arga ordväxlingar och tjejslaggis." September 2007

"Idag har jag undrat och funderat över hur de gör konservburkar. Vad börjar de med egentligen? Och den där lilla ringen som man ska dra i, sätter de på den löst med flit så att man ska måsta ta fram den förhatliga konservburksöppnaren som man naturligtvis har tappat bort och måste hitta på alternativa öppningsmetoder? Studiebesök på konservburksfabrik skulle vara uppskattat så om det är någon som vet av en sådan i närheten är det bara att höra av sig. Skulle även tycka om studiebesök på brandstation och åka med i brandbil med lysen och sirener på men det är väl bara önskedrömmar ;P" September 2007

För er som undrar är det så att min gamla blogg, som jag skrivit i sen 2003, är under avveckling... tänkte bara samla ihop litegrann, mest för mitt eget höga nöjes skull, så att allt inte försvinner helt...

Sömnbrist Special.

Efter att ha längtat efter att få gå och lägga mig,i princip hela gårkvällen fantiserade jag om sömn, blev jag så klart klarvaken i samma sekund som jag kom hem och parkerade skallen på kudden. Glodde TV i princip hela natten och tackade min lyckliga stjärna att jag har fler kanaler än grundutbudet.

Jag är ett as som inte är och simmar nu men jag tar det i eftermiddag om jag inte känner mig så seg. Snöskottning (känns som att det är en del av min vardag nu) och så en låååång promenad med hunden, det är det enda jag tänkt hinna med nu på morgonen.

Åt alldeles för lite igår, kan det ha någon skuld i att jag inte kunde sova? Känner mig inte hungrig.

Har eldat, kokat kaffe och varit ute med vovve så här på morgonkvisten. Är inte så extremt trött men det kommer, jag vet. Säkert lagom till att det blir ljust ute, typiskt mig att sova bort de enda timmarna på dygnet som inte är helt inlindade i mörker. Trots mysighetsfaktorn är det ett faktum, jag ser hellre att det är ljust dygnet runt än kolsvart 99% av tiden. Snart börjar det bli ljusare, jag får se fram emot det.

Jag var och solade igår före jobbet, tror att jag ska pressa en stund idag också, i ståsolariet i stan. Måste ändå in på biblioteket och så ska jag fixa en och annan julklapp. Fyndiga jag har till och med utnyttjat min sömnlöshet till max, skrivit julklappsrim och kommit med julklappsidéer. Det hör till ovanligheterna, julklappsrim, men på senaste tiden är det inte mycket som varit som det brukar i min tillvaro. Lite upside down, inside out- stil över det hela. På både gott och ont, men mest gott om jag får säga det själv.

Apropå absolut ingenting, måste bara nämna att jag mött många nya människor på sistone, och känner att jag gillar allihop. Positivt. Mitt älsko Klara verkar också nöjd över de nya bekantskaperna, sötplutten älskar att följa med och hälsa på överallt (till och med veterinären är en omtyckt vän, enligt Klara), och det tröttar ut henne totalt. Springa som en idiot i all ära, men tröttast blir hon av intryck och annan psykisk stimulans.

Ska sätta min röv i köket och röka medans jag lyssnar på lite nice musik.

It's been a long,long time for that I owe you now,
I miss your heart I miss your lonely eyes.
I want to come back for more, I want to take care of my memories, welcome me, welcome me tonight.
There's been tragedies and hard times,
there's been luck and real good times, the magic spellbind.

Takida, "Handlake Village"

Citat från gamla bloggen.

Lite tankar från förr....

"Nä, dra hem nån från krogen istället, sätt på, släng ut. Bättre begagnade finns överallt bara att välja å vraka." Maj 2003

"Säger bara att den här dagen, vilken fö övrigt bestått av att jag kom hem nån gång på förmiddagen, tror det var vid 11 snåret, käkade en pizza och gick och la mig. Där vid tre vaknade jag av en HELVETISK huvudvärk, jag släpade mig nerför trappan och lyckades få i mig 2 magnecyl innan jag helt borta stupade i säng igen.
Nä ni, jag ska ALDRIG mer dricka!" Maj 2003

"Fattar inte hur man kan missa att det blir en ny månad... fattar HELLER inte att det e tillåtet att ha så grymt tråkigt som jag har nu.... snart kommer väl tråkpolisen och arresterar mig för att ha överträtt nån tråkighetslag eller nåt... skulle ju vara höjden av otur." Juni 2003

"Askkoppen är full nu igen. Inte att den har supit sig full alltså utan full i cigarettfimpar och aska." Juni 2003
Är det inte konstigt, att när shit happens, så händer allt på samma gång, som om gud var dålig i magen eller nåt.
Oktober 2003

"Stortrosan (min älskade storasyster) ringde till min telefon idag. Hon och Alex ska komma och hälsa på i morgon. Förhoppningsvis kommer de väldigt sent för jag har lagt mig till med vanan att sova aslänge. Det måste jag sluta med, förresten. Om jag nu inte lyckas hitta ett jobb med tiderna 16-0400. Och det lär jag ju inte göra i den här apstan... och för det sjunde så hittar man inte ett jobb om man alltid vaknar EFTER telefontid! Så det så." November 2003

""Om man har ont på höger sida i huvudet, har man egentligen ont i vänster hjärnhalva då?"

"Tänk Benny vad skönt att va invalid, då kunde man ligga i sängen hela dagarna utan att få dåligt samvete!"

"Satt mig i en flock med brännässlor när jag skulle bada. Det var mörkt ute då."

"Jag onskar att jag var smart och visste hur man gor alla bokstaver som finns i svenskan men inte pa engelska tangentbord. Lillasyster kanske vet... maste fraga henne nan dag. Enda jag vet e norska ø, men det ar ju inte mycket till hjalp." Januari 2004

Det kommer mera... mest troligt :)



 

Irritationsmoment

Vissa saker kan irritera mig till vansinne. Till exempel gamla tanter som betalar med småpengar på affären.. menar.. get a VISA för jävla fan! Men det är ju i grund och botten inte deras fel så jag förlåter dem snabbt.
Karlar däremot, är nog oeftertänksamma av naturen. Vissa i alla fall. Scenario; Jag frågar om han kan plocka ur diskmaskinen när den blir klar, eftersom jag är på väg till jobbet. Han svarar att jo, det kan han om han hinner. Han ska nämligen iväg och göra nåt med nån kompis senare. OM HAN HINNER?! Vafan, har man inte tid att plocka ur diskmaskinen tycker jag att det är dags för en omprioritering. Dvs, han hinner inte hitta på nåt med sin kompis. Nåväl, känner att jag har lätt för att bli irriterad just nu eftersom jag är relativt trött och smått stressad.

Idag har varit en jättebra dag faktiskt. Ni vet, en del dagar är skitlånga och tråkiga och man vill bara att de ska ta slut men de går jättelångsamt? Idag var ingen sån dag alls. Idag gick alldeles purjohjärna-mycket för fort. Uruselt tyckte jag, då jag helst hade sett att tiden stod stilla. Fast på minussidan måste jag säga att det har varit i kallaste laget ute.

Jag har köpt ett par ytterst funktionella och enastående skridskor! Jag ska lära mig stanna, svänga och åka baklänges. Framlänges behärskar jag redan, om jag kommer ihåg rätt. Det var ett tag sen sist....
...men, nu är det nära, skriller & sprit (Linda) here I come! Mitt mål är att bli bäst på skridskor. Ett svårt mål att nå, kan tyckas, men man måste ställa höga krav på sig själv annars blir det bara pannkaka av alltihop. Inte konstigt kanske att jag har prestationsångest, när jag tänker efter ;p

I morgon bitti ska jag och simma, så ikväll när jag kommer hem blir det att packa väskan så den är redo och sen hopp i säng så jag kanske är pigg och utvilad där vid kvart över fem-snåret när jag ska kliva upp. Klockan 06.00 ska jag befinna mig i Öjebyn för att återuppta träningen. Hoppas nu bara att jag kan sova ordentligt inatt!

Take me out..

Turning my cell off

Det behövs inte så mycket, trots allt. På något vis bevisar det väl bara att jag känner det jag trodde att jag kände, så, 1-0 till mig... mot mig. Kryptiskt va? Jag känner mig lite sån just nu, förstår inte riktigt min egen reaktion på något som någon sa till mig. Det som någon annan tydligen tyckte var en okej grej. Skit samma, tänker jag just precis nu. Folk gör som de vill, när de vill, hur de vill, vad de vill. Så det gör jag också. Ska duscha och försöka piggna till lite, stänga av min mobil och ge fan i jävlat allt  för kvällen. Sitta här på jobbet och försöka ha en bra kväll med M. trots att jag enbart känner mig som en sopa.

Now what?...

.-.Absolutely.-.

Sitter på jobbet så det blir ett snabbt ryck för att försöka få ur mig litegrann...

...men det är svårt.
Jag kan inte ta ansvar för hur andra hanterar en jobbig situation, eller hur? Någonstans måste man dra en gräns och nu har jag gjort det, försöker i alla fall. Visst, man ska stötta, lyssna, försöka hjälpa till på bästa möjliga sätt, men när det bara blir tvärstopp- blir det inte just - spelar det ju ingen roll vad man säger. Det enda som skulle kunna lösa problemet är om man säger till personen just vad den vill höra, då blir det bra. Det kan jag tyvärr inte, inte för tillfället. Det vore ljug.
Självhjälp, det är ett bra ord. Det enda som fungerar i slutändan, det vet jag av egen erfarenhet.

Jobbar både dag och natt. Ledig i morgon. Då blir det skrapa och måla väggar, förhoppningsvis lite kvalitetstid med vovven som jag känner blir lite åsidosatt just nu.

Skridskorna jag tänkte köpa var redan sålda. Typiskt! Nå, nån som vet av ett par ok skridskor strl.38? Jag ska fanimej lära mig, om det så ska brytas både armar och ben på köpet. Ni ska få se, vet att ungefär 100% av de som läser min blogg och känner mig troligtvis skrattar röven av sig men jag SKA lära mig åka skridskor. Svänga, stanna, allt det där. Måste som sagt bara fixa fram ett par först.

Mamma tyckte jag skulle skaffa vita tjejskridskor för de har taggar fram. HA! sa jag då. Mina skridskor ska vara tuffa grabbsaker, ska det vara taggar ska det vara nitar på hela jävla skorna så de ser coola ut.

I can´t light, no more on your darkness
All my own pictures, seem to fade to black and white

Ingen.

When you want it the most
There´s no easy way out

Jag tänker på dig alltid.


Att vilja bort...


Ida, jag och pappa i London för jättemycket länge sen. (Trafalgar Square)

Saknar London litegrann... skulle vilja åka dit en vecka på semester, jag har aldrig varit där på semester. Bara jobbat, jobbat, jobbat i två och ett halvt år, inte haft tid att se nästan någonting. Det ångrar jag. Att jag inte turistade alls. Men man får väl förhoppningsvis andra chanser att göra det, ganska snart hoppas jag.

Jag har inte så mycket att säga, som vanligt. Nu kom systersonen på besök så jag ska pussa på honom lite, trots att det är en kamp för att ens få sig en kram. Tjejbaciller, förstår ni. Livsfarligt.

That´s the way it should be..

Ölhävartävling.

En ölhävartävling. Jag ska anordna en sån. And I´m gonna win!

Sitter här i soffan och har precis jobbat på beach2009 looken, stor kagge& celluliter verkar vara mitt mål. Skärpning! Fan, snart kommer jag ju att se ut som en flodhäst, det kan inte tolereras. Ska lägga upp en plan, som naturligtvis inte kommer att gälla under julhelgen. Inte för att julmaten är direkt skadlig för min del, orkar ändå inte äta så fruktansvärt mycket och är inte så förtjust i godis, men ändå. Om planen gäller då får jag bara dåligt samvete.

It´s spinning... så många ord som vill bli sagda, som borde bli sagda.. jag suger på sånt. Så mycket som jag vill ska ordna upp sig av sig självt, jag VILL, trots att jag VET att det inte kommer att göra det. Ibland, ni vet, känns det som att det inte spelar nån roll vad man gör eller säger när människor runt omkring bara inte vill förstå.  Uppgivenhet är bara förnamnet, men jag är medveten om att jag måste reda upp i sörjan själv.

Have I told you lately that I love you
Have I told you theres no one above you
Fill my heart with gladness
Take away my sadness
Ease my troubles, thats what you do

Oh the morning sun in all its glory
Greets the day with hope and comfort too
And you fill my life with laughter
You can make it better
Ease my troubles thats what you do

Fill my life with gladness
Take away my sadness
Ease my troubles thats what you do.





Dah duh

Jag hittade min tidiga julklapp till mig själv. Snart ska jag duscha och förhoppningsvis lukta godis i flera dagar.

Jag&Linda på fest




Så här tjockis var jag förut. Gillar håret dock, ska skaffa samma färg igen.

 Farbror Pax på utflykt

Vilken meningslös morgon...

...är inte negativ men den har verkligen varit meningslös sen jag kom hem från jobbet. Tvättar hela dagen- tvätt blir alltid smutsig igen. Det finns ju dock en mening med att man tvättar, annars börjar kläderna lukta blä och dem har man ju på sig och jag vill inte lukta blä... så där fick mina sysslor lite mening iaf. Har varit ute och skottat snö med hunden... eller, jag skottar och hunden gräver tillbaka snön i sina desperata försök att rädda pinnar och annat som kan dölja sig under det där vita. Meningslöst alltså, plus att det fortfarande snöar så det kommer bara tillbaka ännu mer... hm. Men, en syssla är det ju, och tiden går, så jag ska inte klaga.

Tror jag ska åka in till stan på en stund, hälsa på mamma och pappa och så kanske gå i några affärer. Jag vill hitta;
1. Lite fina underkläder. Kanske juliga? Är så less på dem jag har.
2. En tröja.
3. Min godisluktande parfym med tillhörande hudcremé. Såg att det fanns i paket på Parelle så det blir nog en tidig julklapp till mig själv.

Jag vet inte. Om jag ska gå på stan också. Känner mig inte riktigt pigg och kry. Har ont i bröstkorgen, som om någon slagit mig mitt på. Både på fram och baksidan. Undrar vad det kan bero på? Säkert för att jag är förkyld. Nåja, om jag inte orkar stan spelar det ingen större roll, har ju klarat av alla större sysslor här hemma så nu känner jag mig faktiskt helt slut. Har avbokat alla möten med vänner hittills den här veckan och känner mig som en stor skit, men jag vet att om jag stressar och flänger blir jag aldrig frisk. Så, flickor, jag lovar att höra av mig när jag har friskat till mig, vilket inte verkar vara så extremt långt borta.

Igår hämtade vi tapeterna som ska vara i hallen, det kommer att bli så jävla fint så. är jag ganska säker på.

Vilket kaos det är på jobbet just nu, ni skulle bara veta! Verkar som att allt händer på en gång, det ena efter det andra. Hoppas det löser sig på bästa sätt, annars blir det till att leta nytt jobb vilket inte ser ut att vara det lättaste i dagsläget, tittade på arbetsförmedlingen idag och det finns inte mycket att välja mellan...

Jag har funderat på en grej som jag ska fixa till julafton, måste kolla nu medans jag kommer ihåg.

I could stay awake, just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping, far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you is a moment I treasure

I don´t wanna close my eyes, I don´t wanna fall asleep
´Cause I´d miss you
A n d  I  d o n´t  w a n n a  m i s s  a  t h i n g.

Broken strings

Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything

When I love you,
It's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking,
It's the voice of someone else

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh the truth hurts
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

Oh what are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

Running back through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late


            James Morrison "Broken strings". Bra låt. Me like.

Spridda skurar&växlande molnighet

Helt plötsligt, utan förvarning, sjönk mitt humör. Nytt lågvattenmärke, gah! Det kanske blir bättre om jag dricker lite kaffe. Har i alla fall skottat snö färdigt för idag, det var tungt kan jag ta och tala om. Mycket.

Har sovit en stund också, men skulle gärna lägga mig ner igen och bara blunda och tänka på något annat än bekymmer och tråkiga saker. Har tyvärr en hel del kvar att göra idag eftersom jag försummat hemmet under helgen, till förmån för superier och jävulskap. Hell yeah, värsta rockstjärnestilen.

Har köpt ett ljus som luktar kanel, tydligen. Kanel luktar gott. Kamel däremot, har jag hört, luktar ve och fasa.

What to say, what to say. Ska pyssla lite med blomkrukor och tjafs i eftermiddag, känner för att ändra om lite. Kyckling till middag idag. Med wokgrönsaker. Har förresten drömt om kåldolmar, fy fan va gott det var! Trodde aldrig att en maträtt med sånt äckligt namn kunde bli min nya favorit (nästan) mat. Att man kan äta potatis till gör ju inte saken sämre! Vilken lycka! Jag skulle kunna prisa kåldolmar i all oändlighet men min kvinnliga intuition säger mig att folk inte är så värst intresserade av denna underbara mat så vi sätter punkt här.

Fasikens också, snart dags att börja handla julklappar. Vilken pest och pina! Julen suger. Utom julmaten och julölen och juldagen för då får man gå ut på krogen och träffa en massa folk. På juldagen alltså, inte på julmaten eller julölen. Jag gillar även när lillasyster är tomte för hon har världens läskigaste tomtemask från artonhundratalet typ. Till och med jag blir rädd för den, så gissa ungarnas reaktion?

Cigarett. Ahh.

Tänka sig! (Here it comes..)

Vilken morgontidig människa jag är, det ska få vara standard för den här veckan! Så skönt, har redan pysslat lite och nu ska jag bara städa badrummet och sovrummet sen blir det snöskottning, snöskottning, snöskottning. På grund av bakisdag igår hade jag inte riktigt lust att skyffla sjuhundra kilo snö från infarten så det ligger snällt kvar och väntar utanför min dörr.

Aww, helgens händelser, vart ska jag börja? Niklas 30årsfest var nice, synd bara att de flesta var tvugna att springa ut på krogen när de precis hade kommit dit! Nåja, kort sammanfattat; Ingen som bråkade, inga allvarligare incidenter och de flesta på bra humör.
Lördagen var det fest på schemat igen, jag satt hos Linda med henne och Niklas. Det började segt men efter tredje själv-tvingade groggen kändes det genast bättre. Ut på krogen vi for, tjoho :) Nöjdheten själv var jag, det var grymt kul ute, fast det kunde ha varit snäppet bättre. Ska inte klaga dock, jag hade ytterst trevligt tills det urartade och Nikke blev utslängd efter att ha stått (!) vid ett bord och sovit. André ramlade i trappan, akuten nästa, tre stygn, kräkas i spypåse (inte jag, André). Sjuksköterskan berömde mig för min oerhörda skötsamhet (HA!), jag måste ha tvärnyktrat till när jag insåg att det faktiskt hade hänt nåt. Well, well, sov till sent igår å sen åkte jag till jobbet där jag hade det mysigt hela kvällen.

En rätt bra helg, trots att jag var full cirka 70% av tiden.

Mm. Sitter bara och njuter av mörkret just nu. Tända ljus, radion på, kaffe. Snus! Ska strax röka, sen fortsätta med städningen. Känner mig ganska organiserad  för tillfället, va skönt.

Kommer med rapport om snöskottning senare :P

Head over heels...

RSS 2.0