Morning glory...

.. visste ni förresten att låten " What´s the story (morning glory)?" handlar om morgonfjong? ;P

Lite snabb update, det var kämpigt att köra hem från jobbet i morse eftersom 1. sängen var varm och skön och jag hade gärna legat kvar en stund till. 2. Det har kommit cirka två meter snö inatt, ungefärlig uppskattning. Det var plogat på alla smågator men de stora vägarna verkar vara bortglömda idag. Såg en bil som snurrat runt på E4 och missat diket med ytterst liten marginal. Som tur var höll han på att trixa sig på rätt köl igen så det var nog ingen större skada skedd.

MEN idag är en fetrolig dag, 30årsfest i Norrfjärden, så jag ska försöka lägga mig och sova lite till. Efter det är det ut & skotta snö för brinnande livet, hoppas den inte är så hemskt tung. Men, first things first, sova nu så jag orkar med ikväll som lär bli hård. Tur man är rutinerad haha :)

Pözz

There you were.

 OTTO.

Pics


Idas kisse i full vintermundering

Gustav i badet

Cilla med sin boll

Oändligt med snö.

Usch och fy igen, måste jag börja ytterligare ett inlägg med. Snön vräker ner och jag tror den kommer att gra det ett bra tag till. Blä-heter. Då blir det skottning ikväll igen, just idag känner jag inte för det. Jag fick faktiskt träningsvärk av afrodansen igår, men jag tror mest det beror på att jag skrattade nästan oavbrutet under den timme som det pågick. Jag skrattade åt mig själv. Ingen balans, ingen koordination, och så var det ju speglar överallt så jag kunde inte inbilla mig att jag såg snygg ut. Fifan, vad roligt jag hade :) Vi åkte hem till Sofia sen där vi bastade och surrade och jag hade en jättejättetrevlig kväll. Gillar verkligen den människan! Vi bestämde oss för utgång på lördag, hoppas jag pallar efter 30årstjohejsan på fredagen... får väl släpa mig upp på lördagen men det gör absolut ingenting.

Nå, igår när jag kom hem, fick hämtning av André, åt jag upp ett HELT suprememål. Min mage mådde inte bra sen, den såg ut som en stor ballong och gjorde extremt ont. Somnade till sist och när jag vaknade, för inte så länge sen, var allt ganska bra igen. Skulle behöva ut på en pomenad med hundrackarn men tror att jag ska äta nåt först. Sen ska jag till mor&far och hälsa på, har inte varit där på evigheter. Efter det måste jag ta tag i matinhandlingen som jag skulle ha gjort igår... för min egen del behövs det inte men detta hushåll består av fler än mig. Hunden och katten till exempel, ska köpa lite god kattmjölk till lillfisen och kanske ett stort ben till storbrakaren.

Titta mitt fina änglaspel som jag byggde ihop nästan alldeles själv, utan bruksanvisning! .. Nå, ska jag vara riktigt ärlig så tittade jag mest på medans det blev ihopsatt men jag ficksättadit änglarna själv!! Det är mysigt när det står och plingar.


Dags att äta nåt nu... d´oh.


Fly away with me, what will be will be..


Cp-tusans-jäklarns-löptikfasoner!

Gaaah! Jag blir galen på min blödande hundjäkel! Hon är alldeles olydig, fånig, lättretlig och allmänt knäpp. Förstår nästan hur jobbigt killar har det när vi tjejer har vår vecka, men det är ännu syndare om dem för det är ju en gång i månaden... plus ungefär en vecka pms före.. och några dagars återhämtning efter... i stora drag kan man väl säga att vi tjejer är vårt rätta jag ungefär en vecka per månad.  Om det nu inte händer nåt speciellt. Jag skulle aldrig orka med att vara kille. Förutom att jag skulle vara oerhört fascinerad av min.. ja, sån där mojäng ni vet, skulle jag även bli galen om jag hade en flickvän som betedde sig irrationellt största delen av tiden. Men pojkarna kanske vänjer sig? Eller så blir de gay.

Fick genast mindre att göra, slipper in till stan nu för Linda var redan där och skulle komma hit sen, så hon fick till uppdrag att köpa vinet som ska drickas ikväll. Det blir ganska lugnt för min del, sparar mig till fredagens happening, Nikkes 30årsfest. Nu börjar jag känna mig lite peppad inför den, igår var det sämre med den saken. Men men, jag och Linda på stan på torsdag och fixa de sista grejerna, köpa nåt nytt att ha på sig och så ze zprit man ska dricka, sen är det ganska klart. Förutom lite pynt och sånt förstås, som vi ska ordna färdigt på fredagen.

Har dammsugit och håller på att skura golven för att försöka få bort alla blodfläckar. Haha, om jag inte hade skrivit att jag har en tik som löper skulle alla ha trott att jag var en yxmördare :P MEN det är jag ju inte, och kommer nog aldrig att bli.

Jag vet att jag har sjukt dålig musiksmak, eller sjukt blandad i alla fall, men är inte "Jolene"-låten bra så säg? Fast jag gillar den bättre i originalutförande. Har börjat lyssna på The Script igen på tal om ingenting. Mina älsklingar för tillfället, me like!
(Me like sötoffer åxå!)
Skura klart nu människa!!

Mycket att göra- dag.

Idag är inte "tisdag". Idag är "Mycket att göra-dag". Usch, sovit illa igen. Jag måste sluta upp med det. Ska städa och plocka undan nu, gå ut med hunden, fixa till mig själv, besikta bilen, åka in till stan, handla. Hem, ut med hunden, skotta snö, laga middag... kanske.. packa väskan, åka till stan och testa afrodans (som jag fortfarande längtar till :), till Sofia, dricka ett glas vin, åka hem. Sen kommer den här dagen att vara slut.

Jag tror jag ska ta och ringa och surra med ett sötoffer snart, ska bara ge vovvi mat först.

Thinkin´´bout thinkin´of you..

´Tis

Jag känner mig misslyckad. Jag vill ha allt för mycket tror jag, och det blir slinkighet av alltihop. Kan det inte bara ordna upp sig nu? För det känns som att jag inte orkar med att ha det så här länge till, jag får dåligt samvete för hur andra känner och det är det värsta. Hur JAG känner kan jag ju inte ändra på, men om jag, genom att vara runtomkring andra, får dem att bli ledsna eller besvikna, är det ju MITT fel och någonting jag måste göra något åt.
Jag hoppas bara att den som betyder mest för mig just nu säger vad den personen känner, funderar på och undrar över, och inte bara gör det för sig själv. Jag VILL veta.

Jag har skottat halva infarten och sopat bron och plattorna. Snön låg i stora drivor så det tog lång tid, längre än det brukar. Jag har en egen stor snöspade men det ryms inte så värst mycket i den även om den är stor för om det rymdes mer skulle den vara för stor och jag skulle inte orka den. En perfekt skyffel för en svagis som mig men om det är mycket snö tar det evigheter att skotta undan. Har dock fått bort det mesta så på en stund ska jag bege mig ut i kylan och blåsten igen och ta det sista.

Tanten mitt emot har satt upp julgardinerna. Jag skulle också vilja pynta lite men det finns ju ingen jävla anledning. Jag tror inte att det blir så speciellt bra jul i år.

I morgon ska jag prova på afrodans med Sofia. Tror det kan bli kul, jag får nåt annat att tänka på för en stund i alla fall. Så får jag lite kvalitetstid med Peaken, det var länge sen sist och jag gillar verkligen att umgås med henne. Hon är en sån som får en att må bra. Så det så.
Det finns en till sån i mitt liv men det skulle kunna vara så mycket bättre!

Nä ni, nu till kaffet och en cigarett, sen ta itu med plikterna igen.

Everything´s so blurry, and everyone´s so fake
And everybody´s empty, and everything is so messed up
Pre-occupied without you I cannot live at all
My whole world surrounds you
I stumble then I fall

You could be my someone, you could be my scene
You know that I´ll protect you, from all of the obscene
I wonder what you´re doing, imagine where you are
There are oceans in between us..
...but that´s not very far...


Ja, nog är det bra.


...och ringarna ligger numera under bordet i vardagsrummet. Jag känner för att kasta dem åt helvete men så får man inte göra.
Det är ingen mening med att låtsas att allt är  bra med mig, jag vet att ni ser det på mig ändå, att jag inte mår speciellt fint just nu. Men jag orkar bara inte förklara mig för alla. Det är skit, jobbigt, hemskt och äckligt, jepp. Men det blir bättre, så småningom. Att vi inte är tillsammans längre är inte något som får jorden att sluta snurra.

Hade en bra kväll igår. Kommer att bli en bra kväll ikväll också hoppas jag. Ska in på OK och handla godis sen och vräka i mig som tusan, tror jag bestämt.
I alla fall ska jag vräka i mig lite grann.

Dags för ett besök hos herr Dusch, uppfräschning gör alltid att man känner sig lite bättre till mods.

This will all come down, like everything in the world

Little by Little

We, the people fight for our existance
We don´t claim to be perfect but we´re free
We dream our dreams alone, with no resistance
Fading like the stars we wish to be

You know I didn´t mean what I just said
but my God woke up on the wrong side of his bed
And it just don´t matter now

True perfection has to be imperfect
I know that, that sounds foolish but it´s true
The day has come, and now you´ll have to accept
The life inside your head we give to you

´Cos little by little, we gave you everything you ever dreamed of
Little by little, the wheels of your life have slowly fallen off
Little by little, you had to give it all in all your life
And all the time I just ask myself why you´re really here
-------
Haft en bra dag, var till Luleå med jobbet och hälsade på gamla lärare och klasskamrater. Riktigt roligt var det! Mysig dag som tusans fasikens. Sen kom jag hem till ett tomt, mörkt och kallt hus och kände genast hur humöret sjönk. Ett cp telefonsamtal på eftermiddagen gjorde väl sitt det också antar jag.
Slet mig ur mina dystra tankar och gick en lång promenad med vovven, det gav mig lite energi att duscha och göra lite annat småfix. Till sist blev jag less på att vandra runt som ett annat spöke alldeles ensam hemma, så jag tog med mig hunden och åkte förbi Linda en sväng innan det var dags att behaga dyka upp på jobbet.
En polisbil följde efter mig från Linda till jobbet, jag fick blåsa och visa körkort. fastän jag vet att jag inte druckit nåt blir jag alltid lika nervös varje gång, men det visade inget och allt var bra så det gick fint.

I morgon, förmiddagen med Linda, träna, basta, lite stan. Hem, packa ihop diverse saker, tillbaka till Linda. Det vanliga med andra ord, inget speciellt. Jobbnatt.

You´re just some incapable figure thinking you´re bigger than me... but you´re not yet!

När jag blir stor ska jag lära mig skita i vad andra säger. Hur kommer det sig egentligen att man tar åt sig mer av negativ kritik än om någon ger en komplimang? Knasigt.

Gonatt.


It´s over

We´ve run out of words, we´ve run out of time
We´ve run out of reasons, really, why are we together?
We both know it´s over, baby, bottom line
It´s best we don´t even talk at all

Don´t call me, even if I should cross your mind
Hard enough, I don´t need to hear your voice on my messages
Lets just call it quits, it´s probably better
So if I´m not returning your calls it´s ´cause

´Cause I´m not coming back, I´m closing the door

Look, you know that it´s over when the burning and the yearning
inside your heart ain´t there anymore
And you know that you´re through when he doesn´t do to you
and  move you the way that he moved you before
-----



Daysleeper

I see today with a newsprint fray
My night is colored heartache grey
Don´t wake me with so much
Daysleeper

Vaknade av att telefonen ringde men jag hann inte svara. Det var näst minsta lillasyster, måste komma ihåg att ringa upp senare idag. Ska göra alla mina morgonsysslor först, och de är ganska många. Ska tvätta lite kläder, dammtorka  och så. Sen en lång morgonpromenad med hundstackarn. Hon ska få sova hos mammi&pappi inatt, för jag ska till Luleå i morgon med jobbet, om det nu blev av, jag vet inte riktigt.

Jag ville inte prata med någon igårkväll så där satt jag i min ensamhet på jobbet. Jag ville inte prata med någon eftersom jag bara kände  för att gråta, och jag är inte den som bara grinar för andra sådär. Förresten så är det inte bra att gråta när man pratar i telefonen. Min syster grät i telefonen upprepade gånger under en tid och det slutade med att displayen blev fuktskadad och hon var tvungen lämna in den på lagning. Eller om hon fick en ny tlf, jag är inte riktigt säker. Men poängen är att det är dumt att gråta när man pratar i mobiltelefon.
Förresten har jag nog ganska svårt att visa mina känslor när jag är ledsen, tycker inte om det alls. För det första vill jag inte göra andra ledsna, eller så kanske de bara tycker att man är patetisk, och för det andra tycker jag det är lite pinsamt. Jag borde nog egentligen inte vara så privat, ibland kan det vara bra att prata om saker, men nu är det så jag är.

Det verkar bli slinkigt fint väder idag, hoppas det sluta blåsa.

Mmm... nytt, gott, varmt kaffe med en sån där sötningsmedeltablett och lite mjölk, va gott :) Jag har tid att sitta här och njuta med den en stund innan allvaret (dagen) börjar för min del. Men jag har faktiskt hela dagen på mig att pyssla med det jag ska pyssla med så jag behöver inte stressa så fruktansvärt. När jag åker på jobbet ikväll ska det vara superfint, då är det förhoppningsvis ungefär likadant när jag kommer hem igen. Visst är det hemskt när man har städat jättefint och förväntar sig att komma hem till ordning och lukta-gott, och så har den man bor med stökat till stället bortom all vett och sans? DÅ kan jag bli riktigt förbannad och galen.



Tell me, how am I supposed to breathe with no air?

En påminnelse..


..hade nästan glömt hur bra det kan vara att gå ut en tidig, kall vintermorgon när det är alldeles tyst och det enda som hörs är hur det knarrar under fötterna. Kom på det precis nu.

Jag och jobbet har varit ute på en timmes promenad. Det är kallt ute men efter ett tag blir man ju varm, om man går tillräckligt fort. Det gjorde vi. I morgon, om det inte snöar eller är blixthalka eller jättekallt, ska jag och Klara gå en rejäl promenad också. Det får mig verkligen att tänka klarare.

Jag gjorde illa mig på dammsugaren idag, av alla saker man kan göra illa sig på väljer jag förstås den fånigaste. Det kom blod på den och jag fick ett fult rivsår på handen. Det ser ut som att en katt klöst mig så om någon frågar säger jag nog det för det är lite töntigt att skära sig på en dammsugare. Nog för att det var mer pinsamt när jag skar mig på tvättmaskinen. Jag har ett ärr på benet från det, faktiskt. Och ett på tummen från den gången jag fastnade med den i en leksakskaffepanna. Den gången fick vi åka in på akuten och skära lös kaffepannan för den ville inte lossna och jag ville inte leva hela livet med en kaffepanne-tumme.

A grey ceiling on the earth, well, it´s lasted for a while
Taking my thoughts for what they´re worth, you´ve been acting like a child
My opinion, what is that? Just a different point of view
What else, what else can I do? I said I´m sorry, I´m sorry!
I said I´m sorry, but what for?
If I hurt you then I hate myself, I don´t want to hate myself..
Don´t want to hurt you
Why do you choose your pain?
I won´t be your winter, and I won´t be anyones excuse to cry...

Vad är det som händer? Nu vet inte ens jag.


Mental istid..

.. jag fullkomligt AVSKYR att vara deppig. Hatar det katastrofalt mycket. Men man måste se det från den ljusa sidan, kostnaden för mat är nästintill obefintlig när jag känner mig nere. Dagens matintag; 2 rostmackor med ost. Slut. Inte hungrig alls. Tusans fasikens jag VET ju att det bara blir värre om jag inte äter men jag kan inte hjälpa det. Försöker tänka på mat som jag gillar för att se om jag blir hungrig men det blir jag inte ändå.

Nu är det definitivt slut, finito, goodbye. Inte auf Wiedersehen. I´ve rolled the dice... hoppas den stannar på nåt bra nummer.

..You´re the light in my deepest, darkest hour, you´re my saviour when I fall..

Har städat, gått promenad med hunden. Eldat. Inte mycket som blev gjort idag, i morgon har jag desto mer saker på min "att göra"-lista. Det är bra att skingra tankarna genom att göra en massa saker hela tiden men förr eller senare måste man ju stanna upp och då poppar tankarna upp som ett brev på posten. Inte mycket att göra åt.

Jag ska göra min egen kortlek med vilda djur som jag kan rita. Giraff. Kyckling (räknas kyckling som ett vilt djur?), elefant (fast det måste jag träna lite mer på först), varg (egentligen hund men det är ju samma) och sånt. Sen ska jag hitta på mina egna regler som ska vara olika varje gång man spelar. På så vis kommer jag ALDRIG att förlora!

Ska göra nytta nu.

Sunkiga, slinkiga Telia!

Vårt internet har inte funkat sen i lördags. Det vore ju inte så farligt om det inte var så att det INTE GÅR ATT KOLLA PÅ TV ENS!!! Eftersom vi har en Dreambox går allt det där genom internet så vi har inga, nada, zero, NOLL kanaler. Rätt tråkigt, även om jag inte tittar på TV så mycket är det ju skönt att slötitta nån gång då och då. Så, nu sitter jag och snikar internet hos mamma och pappa. Telia, de arma stackarna i supporten där, påstår att det inte är nåt fel. INTE? Bara att det tar typ en timme innan man ens får prata med någon anser jag vara ett katastrofalt stort fel.

(Katastrofalt, veckans ord! Till er som inte fattat grejen än, så här går det till; Jag (Kicki Almighty), väljer ut ord som jag tycker är underskattade, som vi använder alldeles för lite i vardagen. Dessa ord ska sedan användas minst sju gånger per dag i en vecka, antingen i tal eller skrift, man väljer själv. Men det räknas inte om man skriver typ "katastrofalt" sju gånger efter varandra, man måste använda det i meningar som har betydelse, sammanhang med andra ord. Vid rätt tillfälle. Tidigare ord är bland annat "nonsens" och "ypperligt.")

Ikväll när jag kommer hem ska jag hälla upp ett vinglas till mig själv och tänka trevliga tankar. Det är en bedrift just nu, att tänka trevliga tankar, men jag försöker så gott det går. Saker blir inte så mycket bättre av att man sitter och tycker synd om sig själv, det är då ett som är säkert. Jag är ingen sån människa tror jag, som gör det. Inte så ofta i alla fall. Jag är nog mer hård med mig själv.. säger att jag ska sluta fåna mig och rycka upp mig. Funkar bra ibland, mindre bra andra gånger, men det är mitt sätt.

Nä nu får det minsann vara helvetes nog! Jag längtar till våren! :)

You have made me what I am, and I am yours..

Quickie

Okej, bara en snabbis nu eftersom jag är så sömnig och inte vill nåt hellre än att lägga mig i soffan och läsa en bok... men jag är på jobbet så riktigt än går det inte! Ska duscha först också, innan jag ens funderar på att gå och lägga mig.

Normal dag, lämnade tillbaka byxorna till syster, jag hade nästan tårar i ögonen... lagade lunch, gick ut i skogen med vovve. Sov en stund (hur kan jag vara så trött hela tiden?!) och till sist hamnade jag på jobbet där jag blir kvar ett tag till. Inte förrän i morgon får jag åka hem..

Har inte alls mycket nyheter, inga för att vara exakt. Jag är en tråkig människa när jag jobbar helg!


IKEAresa inom en snar framtid, det ser jag verkligen fram emot! Men det jag längtar mest av allt till är nog lunchen i IKEArestaurangen (man får typ en miljon köttbullar och vet ni, en gång åt jag upp ALLT! Jävlat rensade tallriken! Men jag beställer alltid utan lingonsylt för det gillar jag inte). Ja, och så till världens största godishus också, det är ju liksom höjdpunkterna när man besöker Haparanda. ALKO lär väl också få sig en visit som vanligt. Julen räddad med andra ord :P

Uhh. Orkar bara inte. Nä, nu får det vara nog!

You give me cause for love that I can´t fight

Darkwing Duck..

Någon som minns Darkwing Duck som gick på TV3 för ungefär hundra år sedan? Som de slutade med för att folk tyckte det var för våldsamt? Ha, folk skulle bara se dagens barnprogram... Nå. På tal om TV, har precis tittat på Lilla Landet Lagom. Det är slinkigt bra måste jag säga! Speciellt Bengt-Björn, som är skäggmålare :P

Oh, måste bara säga grattis till Nicke som äntligen fixat lägenhet :) Synd att jag är svag som en spagetti annars hade jag hjälpt honom att flytta.. synd att jag är ganska lat oxå :P Men kanske, kanske åker förbi en sväng och hjälper till lite, vi får se! Annars får jag väl dra mig dit nån annan dag och se om det finns nåt jag kan göra.

Nyduschad och inga hårgrejer med mig, min frisyr kommer inte att vara speciellt vacker i morgon!
Typ nåt liknande, förväntar mig en bad hair day...

Nåja, det finns värre saker än att vara ful i håret men visst hade jag gärna tjofsat i lite grejs.

Nu ska jag snart lägga mig i soffan och mysa med en bok, lite thé och tända ljus. Är ju på jobbet inatt också så försöker verkligen göra det absolut bästa av situationen. Jag VET att jag kommer att ha en fin kväll ikväll. Herr S. sitter och fikar just nu och verkar sömnig som få, han tycker säkert det blir skönt att komma i säng, lillpojken (som inte är så liten alls, snarare tvärtom!).

I want to hold you in my arms ´til you say "turn me loose"
I want to little things to you ´til you say "it´s no use"
I want to wake you every morning with a goodmorning kiss
I want to kiss you to sleep the same way because I know you like this..
I want to do everything for you
I want to say sweet things to you ´til you say I´ve said enough
I want to stand right by your side when the going gets tough
I want to mend your broken heart ´til you say the hurt is gone
I want to stay with you always so that you won´t be alone
I want to do everything for you
Nazareth- I want to (do everything for you) 

On a day like today..

...kände absolut inte för att lämna sängen på jobbet i morse men var så illa tvungen! När nån erbjuder sig att fixa bilen måste man ju ta tillfället i akt även om det betyder uppstigning före fan och bilkörning i sömnen. Jo, jag kan säga att det var ytterst nära att jag somnade framför ratten, ögonlocken kändes farligt tunga där ett tag.

Jag önskar att jag kunde skriva allt jag vill men det kunde lätt bli helt galet.

Closed off from love, I didn´t need the pain
Once or twice was enough and it was all in vain
Time starts to pass, before you know it you´re frozen

But something happened for the very first time, with you
My heart melted to the ground, found something true
And everyone´s looking ´round thinking I´m going crazy

Trying hard not to hear but they talk so loud
The piercing sounds fill my ears, try to fill me with doubt
Yet I know that the goal is to keep me from falling

But nothing´s greater than the rush that comes with your embrace
And in this world of loneliness I see your face
Yet everyone around me thinks that I´m going crazy..

But I don´t care what they say...

Tyckte att IDOL igår var riktigt sugigt. Kevin och Alice var de enda som egentligen borde ha fått vara kvar, men then again, vem är jag att kicka folk från TV-program till höger och vänster... ja gär ganska sugig jag oxå så det kanske inte är min sak att kommentera såna grejer.

Idag är det som sagt bilfixning, i skrivande stund sliter pappi i garaget medans jag, som denna gång INTE kommer att ta åt mig äran för hans arbete, sitter inne i värmen och dricker kaffe. När jag sen kommer hem ska jag äta, antingen lax&potatis eller nudlar&kycklingwok. Det lutar åt kyckling, potatisen håller sig nog till i morgon. Efter jag har ätit tror jag att jag ska satsa på en powernap, fast å andra sidan skulle det vara skönt att somna tidigt ikväll... jag får se hur trött jag känner mig men efter jag har ätit brukar jag bli enormt slö... oftast ibland :)

Jag har fått låna min lillasysters fina byxor och de är så sköna att jag måste ha ett eget par.. tusan också, vad jag trivs  i dem!
Nu ska jag mysa med lilla Doris, hon är verkligen min stora kärlek!

I hate to leave you, I really must say...

Åhejåhå sugsnö!

Lite svårt att se, men det var faktiskt ett brunt litet miln alldeles ovanför SSAB (Luleå).

Det är väl bara att säga tjoho hej massor mycket snö. Vi tycker inte om varandra men tyvärr, eftersom jag är bosatt i princip norr om både vett och sans, måste jag acceptera läget. Snön kommer vare sig jag vill det eller inte, ska ta och vara lite positiv och göra det bästa av det. Dvs. stanna inne så mycket som möjligt och hitta på saker som inte kräver att jag ska sticka näsan utanför dörren :P
Typ som idag. Träning och sen eventuellt bad med brorsöner & lillasyster, den sistnämda hämtade jag på tågstationen i Luleå igår. Hon bor inte där utan hade åkt tåg, så klart.

Kyckling&wok till middag. Bra mat, man kan äta nästan hur mycket som helst det spelar absolut ingen roll.

Idol ikväll, nattjobb hela långa helgen vilket jag ju inte tycker är speciellt jobbigt egentligen. Det är bra att ta det lugnt då och då, och jobbet är en ypperlig anledning att tcka nej till fest och fläng. Borde lära mig att göra det mer ofta, men det ÄR ju så roligt att träffa folk och snacka skit på krogen!

Nu ska jag ta och dricka mitt kaffe. Efter det, i nämnd ordning, ska jag plocka undan, fixa till mig, packa träningsväskan. Ut med vovve. Hälsa på hos föräldrarna, äta lunch, ut med vovve igen, träna, kanske bada, basta. Hem, laga middag, äta, ta det lugnt, åka på jobbet. Inte så extremt spännande dag men vem vet, det kanske dyker upp nåt som gör den till något alldeles extra? Än är det inte för sent.

..would you raise me up, would you help me down?

Försummelse.

Oh, här kommer den nakna sanningen... nästan. Pratade med en person idag om människor och kompisar man borde hälsa på och ringa till, man vet det så väl men ändå blir det inte av. Jag VET att det finns flera som väntar på att jag ska höra av mig, det ska jag också. Just nu är det bara så mycket... en del vet hur situationen är, andra inte, men hoppas ni förstår ändå.. på nåt vis!
Så, officiell ursäkt till mina nära&kära, förlåt! Jag ska höra av mig! Låt mig bara ordna upp lite först..

Det är äckligt kallt ute och det snöade igår! Tusans fasikens, jag gillar inte snö, inte det minsta! Jo, ibland. Åka pulka och så. Men jag skulle gärna avstå pulka om det betydde att jag slapp snön. Negativ, jag vet! Men alla tycker vi om olika saker och tur är väl det :)

Hörde fin låt på radion idag, brukar inte gilla svensk musik men antar att undantaget bekräftar regeln..

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din..
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål..

..och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt

..och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill vara din verklighet
Du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet..

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden
du behöver räcker till..
...och du får samla dina tankar
så två själar kan få ro
så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

..och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
Om du inte sen ka stå för
all den oreda du ger
..och du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart
När jag önskar inget hellre än att du gör allt emot mig snart.
(Du får inte... Sonja Aldén)

Romantisk jag känner mig, haha :D Bäst att sluta upp med det, elda lite till, röka och sen ta itu med en massa grejer som jag har att göra.

Längtar till potatisen! ;)
Har inte sovit så skönt på länge, som jag sov inatt. Det var nästan för bra för att vara sant!

Det är dags..

På jobbet, och här blir jag kvar hela natten. Det är dags att stänga av datorn för grabben ska lägga sig och sova alldeles strax, blir TV eller bok för min del. Har lånat en bok som heter "Tjock". Den handlar, föga förvånande, om en tjej som är tjock. Fast den var inte så bra, inte än i alla fall. Står mest en massa konstigt.

Jajja gonatt & allt möjligt, förhoppningsvis håller sig monstren borta inatt så alla får sova ostörda.

Fast jag, jag vet en hemlighet. I den här läskiga lägenheten finns det små monster ibland! Fast jag är inte rädd, jag. För jag är stor och stark och mäktig. Ibland. Andra gånger är jag en liten rädd fegis som måste ha nån som tar hand om mig. Det beror på. Är jag ensam måste jag ju vara modig. Är jag med någon annan kan det ibland kännas skönt att slippa..
Nog om monster.
Puss&kram&sov gott.

..so hold me, until it sleeps..

Duktig, nyttig människa.



Bilden har absolut inget att göra med hur duktig och nyttig jag är men hittade ingen bild på mat :P Har precis proppat i mig en liten omelett med massor av broccoli och en skinkbit. Lagat middagen till senare, det blir köttfärssås och broccoli, ingen spagetti för mig. En kolhydratfri dag, så långt det är möjligt. Ska sega mig iväg och träna sen före jobbet hade jag tänkt. Simma imorrn. Träna på fredag. Söndag.  Stora planer.. men vafan. Måste rycka upp mig.

Förresten ska jag äta potatis imorrn så det är lika bra att skippa allt sånt idag annars kommer jag bara att få dåligt samvete. Jag är så less på mina pulverpåsar men får nog tvinga i mig en ikväll i stället för mackan. Fy fan. Önskar att jag också kunde äta hur mycket som helst utan att bli fet, det suger att alltid fundera på vad man stoppar i sig. Iofs funderar jag nog väl mycket men hellre det än inget alls.

Var ute på prommis med Klara och kom på hur glad hon gör mig ibland. Tror det är bra att ha någon annan som man måste ta hand om, hur illa det än är kan man inte gräva ner sig utan tvingas göra saker i alla fall. Mitt söt-offer!

Nära jättefel.

Uj. Vaknade kring halv två, IGEN, och trodde att personen bredvid mig var någon helt annan. Det kunde ha blivit knas, det!

Ny dag, nya bekymmer, som man brukar säga. För min del är det samma gamla bekymmer som förut, enda skillnaden är väl att det kanske läggs på nån liten extra grej. Men jag ska inte klaga, inte mer än nödvändigt. Jag har det faktiskt ganska bra, ypperligt, om man jämför med en del andra. Fast ibland är det ju svårt att tänka på de positiva sakerna när de negativa är mer framträdande, så att säga! Jag försöker i alla fall och tycker att jag klarar det si så där.

Jag funderar på att ta en lugn dag idag, med kaffedrickning, någon hundpromenad och så. Lite annat finns det att pyssla med, måsten, men det är inte alls mycket eftersom jag gjorde bort det mesta igår. Förresten var igårkväll slinkigt skön, somnade direkt jag dunkade skallen i kudden och förutom att jag vaknade till en gång sov jag som en gris hela natten. Det var länge sen! Läste på Aftonbladet.se att sömnbrist kan orsaka hjärtattack. Det har jag inte alls svårt att tro, min hyperaktivitet igår hade kunnat ge vem som helst känningar i pumpen.

Jag ska sluta kalla min hund för "bebis". Hon ÄR ju ingen bebis, hon är en stor, klumpig schäferblandning som just nu lockar till sig kärlekstörstade hanhundar från både när och fjärran. Som tur är nämner jag inte mig själv som hennes "mamma". Tycker det låter konstigt när folk säger så, vadå, alla vet ju att små hundvalpar föds av en annan hund liknande valparna själva, det vore sjukt om en människa fick en hundvalp i stället för en riktig bebbe. JAG skulle då bli besviken om det kom ut en vovve. Lite äcklad också för den delen.

Morgonens funderingar (en del av dem) avklarade, dags att springa ner i tvättstugan och hänga upp tvättade sockar på tork. Boring. Kanske måste ändra inställning? :P Nää.. men visst är det tråkigt, när folk tar för givet att man ska göra något?

Jag tycker om när du tar på mig,
jag tycker om när jag ser dig vid min sida
Jag tycker om när du finns hos mig,
Jag tror det aldrig kan bli bättre än så här...

Jag tycker om när jag betyder nåt för dig....

.Saker jag måste sluta med.

* Ringa till folk när jag borstar tänderna. NEJ, de kommer aldrig att tänka för sig själva "Hm. Bäst jag låter bli att svara för hon borstar säkert tänderna och jag kommer inte att höra ett ord av vad hon säger". Det är bara önsketänkande från min sida.

* Planera resor och försöka boka hotell i fyllan. Det verkar som en bra idé just då, men det är det inte. Punkt slut.

* Ta kaffekoppen till HÖGER om kaffekoppen jag egentligen tänkte ta. Jag VET att inget kommer hända om jag tar den jag bestämt mig för men det är en tvångstanke.

* Försöka säga flera saker på samma gång och bli så till mig att det slutar med att jag säger en massa ord som tillsammans inte alls har något sammanhang. Jag själv vet ju vad jag tänkte säga men andra tittar bara konstigt på mig och undrar hur många gånger min mamma tappade mig i golvet. Det hårda golvet. Med huvudet först.

* Tro att baksmällan blir mindre om jag bara dricker in i det sista. Det är vetenskapligt bevisat att man mår bättre dagen efter om man bara dricker vatten efter klockan tolv, däremot finns inga belägg för att det skulle vara bra att försöka få i sig så många öl som möjligt mellan tolv och två. Det måste jag lära mig!

* Sjunga för mig själv när jag är på affären. Det kommer ljud genom munnen, andra hör det och tänker tankarna om mamma, mig och golvet igen.

Det kommer mera, när jag har tid och ork att rannsaka mig själv vidare.

Lite till.

Nu... nu satte jag mig ner i soffan och åt min frukost/lunch, och jag tror jag blir kvar här ett tag. Powernap verkar inte helt fel, men jag måste hänga och vika tvätt först. Renbädda. Tvätta kuddar. Vädra täcken. Jag hinner nog inte med någon powernap trots allt men det är ju inte hela världen. En annan gång.


En av mina många sötisar, Gustav. Älskarmassormycket :)

What to say..  lite si och så. Tror ni att pannkakor gillar att vara i ugnar? Det tror inte jag. Inte för att de är rädda för att bränna sig, det ska mycket till innan en pannkaka blir bränd, men jag tror att de är lite nervösa. Ibland måste de ju plocka ur sig själva och det är svårt, jobbigt. För det mesta har pannkakor inga händer. Men men, if the pancake has to, the pancake has to. Jag hoppas den här pannkakan blir alldeles otroligt fin, en pannkaka som man inte äter upp eller ger till hunden utan en sån som är alldeles ypperlig, som man sparar. Fast då blir den ju dålig. Man får äta lite åt gången så den räcker länge!
Haha, vilket nonsens. Jag suger på att skriva om pannkakor!

Tillbaka till verkligheten. Blir jag piggare om jag diskar? Troligtvis inte. Kaffe? Tjoho, vilken bra idé! Nu blev det ju sol ute också, trevligt.
I thought about leaving but I couldn´t even get out of bed
I´m hanging ´cause I couldn´t get a ride out of town
Now anyone who really wanted me to be down, come round!

Thought about singing but I couldn´t remember all of the words
Breaking but I couldn´t get the pieces apart
Laughing never knowing what the joke was about

Now I´m down and I wonder how I never got the burn
And if I´m ever gonna learn how lonely people make a life
One strain at a time

Forgot about everything and everyone I needed before
Trying to get a handle on a reason to shine
Picking up the pieces that are falling behind takes time

.-Nattlig ångest och morgonsysslor-.

Inatt var ännu en sugig natt.. somnade kring 12 och vaknade 01.30 av en hemsk, otäck dröm. Om en mördare som hade styckat en massa folk och missade att jag låg och gömde mig  i bilen. Oturligt nog märkte han att min arbetskompis var inne i hans mördarhus, och när han skulle gå in och döda honom vaknade jag av att jag skrek. Vad jag skrek låter vi vara osagt men jag hade faktiskt grym, grym ångest när jag vaknade. Måste sluta titta på "Most Evil" innan jag somnar kanske? Var i alla fall vaken en stund, somnade om, och vaknade 04.44. Prick. Ingen mening med att somna om så jag satte igång med alla morgonsysslor, koka kaffe, ut med hunden, tvätta, elda, plocka undan, you name it.

Jag tror inte det finns en enda hushålls-grej jag INTE kommer att göra idag. Det går sakta, jag är så otroligt seg så det är sjukt. Jag måste ha varit en sengångare i ett tidigare liv! Men sakerna blir gjorda det är ju det som är huvudsaken. I eftermiddag ska jag enbart sköta om mig själv, duscha, plocka ögonbryn, fixa håret.. jag känner att det behövs. Får ju inte sunka ner mig till HUR låg nivå som helst!

Lite bättre dag idag, kan bero på att jag är hyperaktiv pga. sömnbrist men det skiter jag i så länge det är bättre. Är alldeles tom i skallen så jag kommer nog att lägga ner nu... skriva mer i eftermiddag då jag kanske till och med har haft tid att vila i 20 minuter eller så... mindre troligt dock, det senaste.

My head is saying, fool, forget him!
My heart is saying,  dont let go! Hold on till the end...
..and that´s what I intend to do!
....I´m hopelessly devoted to you.

Hmmmm..


Kommer ihåg när den här bilden togs :) Det syns inte så bra men det är faktiskt JAG som sitter på stenen och vägrar bada... inte ofta det händer. Att jag vägrar bada alltså. Sitter på stenar gör jag titt som tätt!

Vad ville jag ha sagt med det här då? Inte så mycket. Bara att jag tänker, tänker TÄNKER!!... hela tiden.

At home, drawing pictures of mountaintops, with him on top.. lemon yellow sun. Arms raised in a V, the dead laid in pools of maroon below...
..but they unleashed a lion, gnashed his teeth and bit the recess-ladies breast.. how can I forget?


Tusans fasikens.

Det är så cp-skit just nu så det kan ingen förstå. Jag vill bara låsa in mig nånstans där det är mörkt och inget folk och bara sitta där som en idiot, slippa alla bekymmer för en stund. Slippa bekymra andra. Men jag kan inte göra det, hur mycket jag än vill. Jag är vuxen och då får man inte göra så, även om man har patent. Man måste vara mogen och resonera och finura på saker. Man måste väga fördelarna mot nackdelarna osv. osv. i all oändlighet. Men jag VET ju. Det kommer aldrig att gå, hur mycket jag och andra än skulle vilja det. Man kan blunda jättehårt och önska ett tag och låtsas men till slut måste man öppna ögonen och då kommer ingenting att ha förändrats. Jag antar att det tar olika lång tid för människor att se situationer som de verkligen är, att acceptera ett läge och försöka göra det bästa av det. Ontet gör inte ont så länge, även om det känns så ibland.

Så, över till annat. Jag har haft en fin dag i skogen trots att det kändes som att jag bara ville sätta mig ner och gråta mest hela tiden. Jag har inte varit på topp med andra ord. Vet ni, igår kändes det nästan som att det inte vore en så dum idé att bara skita i allt och blåsa skallen av sig med en kanon, lite så var det idag också med det blev bättre. Braiga och fina människor får en ofta att känna sig så mycket bättre.

Nu sitter jag här på jobbet och känner inte för att göra något alls. Håglös, är det så det kallas? Vill sova, då går tiden fort i alla fall. Just för tillfället kryper minuterna fram... sakta som fan.



...I hope and I believe that we were meant to be..

Kissebebisen min


Upp å ner

Man kan inte bara äta de goda chokladflarnen i mitten av kakan!

Nå, iväg mot stan & lämna av en löptik-Klara och sen på afterwork å käka lite mat. Hem, titta film, å så. Coolt, jovisst.

Så bra.

Längta, längta...

Så bra med den här grejen, att man kan posta massa olika varje dag om man, som jag, har väldigt lite att göra eller bara känner för det! Har precis varit på hundpromenad och värmer mig lite innan det är dags att åka till affären och sen hem till mitt andra jobb.

What can I say when words are not enough?

Snart...


Igenisade rutor & slink-kallhet!

Usch och fy och tvi och blä! Hjärtattacken var inte långt borta i morse när jag klev utanför dörren. Cirka tvåhundra minusgrader (grov uppskattning) och jag såg knappt in i bilen genom den igenisade rutan. Men skam den som skrapar, tänkte jag då, och gav mig iväg mot jobbet tappert tittande ut genom ett litet kikhål som jag hade gjort genom att stoppa fingret mot rutan och värma bort isen. Bortsett från att det var lite svårt att se skillnad mellan dike och väg gick det fint, och rutan tinade ju ordentligt efter ett tag så jag kom till arbetet välbehållen. Funderar allvarligt på att investera i en rutskrapa och ett par vantar så att jag inte utsätter mig och andra för livsfara på väg till jobbet. Tror inte att jag kan vänta till jul och önska mig i julklapp för vid det laget har jag nog kört rakt åt helvete. Det vill vi ju ABSOLUT inte! :P

Bli en lugn dag på jobbet idag, med lite stan, lite lunch & fika och lite hundpromenad. Sen ska jag lasta skräp som ska på soptippen, ducsha, och så iväg för att hitta på nåt trevligt, kanske i nåt träsk, man vet aldrig!

Jag var och tränade igårkväll, tyvärr åkte jag lite väl sent så när jag väl kom hem var klockan halv tio och jag var full av energi. Läste ut min bok, plockade&pysslade lite och sen tittade jag på TV tills jag somnade, det blev alltså sent igen! Trots det känner jag mig ganska pigg idag, min sönderbankade ryggrad gör inte lika ont längre och den envisa snuvan verkar ha blivit lindrigare. Tror att det är för att det var så mysigt och trevligt på jobbet i morse, jo, det måste vara därför!

På tal om absolut ingenting så önskar jag mig en personlig tränare som kan piska mig till bättre resultat! Fasiken vad skönt det vore med nån som verkligen visste allt om hur man ska göra, äta, och när, hur ofta, hur länge.. men men, tills jag har vunnit på stryktipset (som jag förresten aldrig spelar på och därför aldrig kommer att vinna) får jag nog kämpa på i min ensamhet. Inte för att det går så dåligt, men otålig som jag är vill jag ha stora resultat superfort, helst förra veckan.

Want you in my life...


Ett steg..

.. i rätt riktning? Oj, oj. Jag har ju haft den här bloggen i flera år men låtit den förfalla till förmån för annat. Men det ska det bli ändring på nu, jadå. Nu ska jag samla mig, ta mig i kragen, skärpa mig osv. osv. och visa att jag verkligen har mognat, genom att flytta min blogg. Förr i tiden var man mogen när man hjälpte till med kossorna, skötte om hemmet och så, men numera har folk inte lika stora krav. Bara man inte bloggar på fel ställe är allt ok. Förresten så har jag ingen kossa och känner ingen som har så det är svårt att hjälpa till med dem.

Ja, nu fattas bara att informera berörda parter om denna stora händelse. Ska genast adda några kompisar så de får en inblick i mitt ytterst spännande liv, förstår inte hur de klarat sig innan! ;P Men först, promenad.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0